Monday, March 14, 2011

Menjangka Makbulnya Doa

Bismillahirrahmanirrahim





Dengan nama ALLAH, saya mulakan post. Harap akidah kita sentiasa mantap dan mapan. Hari ni saya akan berkongsi dengan korang mengenai doa, iaitu merupakna senjata biasa orang mukmin.
Ok, ada cara sebenarnya nak tau adakah doa kita akn dimakbulkan oleh tidak. Apa yang saya tunjuk ni adalah doa yang mana ALLAH akan makbulkan dalam masa terdekat. Kalo takde tanda ni, bukan bermakna doa tu tak de chance nak dimakbulkan, tapi take time.
Tanda tanda doa itu akan termakbul
  1. Merasa sesuatu yang menggerunkan
  2. Si pendoa menangis saat memanjatkan doa
  3. Menggeletar seluruh badan
saya harap, dengan adanya guideline ni, akan buatkan korang terpikir dan bersyukur bahawa doa korang dimakbulkan.
PS- Minta lah pada ALLAH sebanyak banyaknya, kerana itulah tanda kita ni hamba



No comments:

Post a Comment